Basis materialen

Rondbektang:
De rondbektang wordt gebruikt om oogjes te buigen aan bijvoorbeeld niet- en kettelstiften. Deze tang wordt ook gebruikt voor het wikkelen, buigen en lussen van draad. Tenslotte is deze tang handig voor het vasthouden van kleine onderdelen en het sluiten van lusjes.

Platbektang:
De platbektang wordt gebruikt om knijpkraaltjes mee plat te knijpen. Deze tang wordt ook gebruikt (in combinatie met de rondbektang) om materialen mee vast te houden. Bijvoorbeeld bij het openbuigen en sluiten van een ringetje.


Kniptang:

De kniptang wordt gebruikt voor het knippen van draad en zacht materiaal. Ook kettel- en nietstiften worden hiermee op maat geknipt.


Splitringtang:
Hiermee kan je heel makkelijk splitringen openen zonder je nagels te breken.


Kralenrijgbord:
Een Kralenrijgbord is makkelijk om kralen uit te leggen en het patroon (volgorde) te bepalen voordat je de ketting of armband in elkaar gaat zetten. Er staan centimeters op aangegeven zodat de lengte van het sieraad makkelijk te bepalen is.

Pincet:
Erg handig bij het oppakken van bijvoorbeeld plak- en similisteentjes en andere kleine onderdelen.

Lijm:
Veel ornamenten, hangers en tussenzetsels kan je opvullen met plak en/of similisteentjes. Beplak eerst de onderdelen voordat je deze in een ketting gaat verwerken. De sieradenlijm van Hasulith, Make Me en de strass 244 zijn erg goede lijmsoorten. Ze drogen niet uit, tasten de kleur en het materiaal van de kralen niet aan en zijn transparant.

Sieradenlijm (Hasulith en Rayher)
Lijmt metaal, glas, hout en vele harde kunststoffen. (o.a. grotere maten plak- en similistenen) Breng de lijm gelijkmatig op één zijde aan en druk de onderdelen tegen elkaar. Bij kamertemperatuur laten drogen. Droogtijd: 12-24 uur.
        

Strass lijm (strass 244)
 Deze lijm is heel goed geschikt om plak- en similisteentjes tot ong. 5 mm mee te plakken. Er zit een smal tuitje aan waardoor de lijm makkelijk te doseren is. Deze lijm is hard en kristalhelder waardoor eventuele lijmresten bijna niet zichtbaar zijn. Na ongeveer 30 minuten zitten de steentjes redelijk vast. Laat het sieraad 24 uur drogen voordat je het gaat gebruiken. Na 48 uur is de lijm volledig uitgehard.

Pin It on Pinterest

Share This